Участь в екскурсії «Чи знаєш місто в якому ти навчаєшся?» студентів першого курсу освітніх програм УПД і УПДКЛ спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля»

Хмельницький – місто зі славетною історією, яке святкує своє 593-річчя, і в якому проведуть чотири найкращі роки, навчаючись в Хмельницькому національному університеті, наші студенти-першокурсники освітніх програм «Управління підприємницькою діяльністю» та «Управління торговельним бізнесом та комерційна логістика» спеціальності 076 Підприємництво та торгівля.

Перша згадка про поселення Плоскирівці, яке згодом стало сучасним Хмельницьким, датована 1431 роком, саме від цієї дати і ведуть нині історію міста. Спочатку місто було відоме як Плоскирівці, пізніше Плоскирів, Проскурів, а у 1954 році воно отримало сучасну назву Хмельницький, на честь українського гетьмана Богдана Хмельницького. Це рішення викликало певні суперечки, адже історично гетьман не був безпосередньо пов’язаний із нашим регіоном. Проте, він зі своїм військом під час війни 1648-1657 років побував у Пиляві, Старокостянтинові, Чорному Острові та Меджибожі.

Через географічне місцеположення та природні ресурси Хмельницька область постійно приваблювала iноземцiв, включаючи туркiв, нiмцiв, угорцiв, полякiв, литовцiв, австрiйцiв, шведiв. Проскурів віддавна був багатонаціональним містом. Православне населення становило третину міської громади. У 1837 році був побудований Собор Різдва Пресвятої Богородиці — найстаріша споруда в місті, яка збереглась до нашого часу. У 1845 році в місті працювало лише кілька дрібних підприємств: мідний, миловарний та свічковий заводи, а такожі тютюнова фабрика. В 1903-1914 роках збудували міський банк, поштово-телеграфну контору, Готель «Континенталь», Комерційне єврейське училище, Театр С. Шильмана та багато інших історичних відомостей та важливих моментів в історії міста, які вплинули на його розвиток.

Якщо Ви – прихильник прекрасного, особливо в музиці, тоді Вам до душі прийдеться місцева філармонія та Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр імені М. Старицького, де відбуваються надзвичайно мелодійні і чуйні концерти.

Проводив екскурсію завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Хмельницького національного університету д.е.н., проф. Ігор ЖУРБА. Студенти першого курсу спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» висловлюють вдячність за змістовну та цікаву екскурсію проф. Ігорю Журбі.